کسب درآمد200 هزار تومان در 10 دقیقه

اطلاعیه فروشگاه

اطلاعیه فروشگاه : در هنگام خرید حتما روی دکمه تکمیل خرید در صفحه بانک کلیک کنید تا پرداخت شما تکمیل شود مراحل پرداخت را تا آخر و دریافت کدپیگیری سفارش انجام دهید ؛ در صورتی که نتوانستید پرداخت الکترونیکی را انجام دهید چند دقیقه صبر کنید و مجددا اقدام کنید و یا از طریق مرورگر دیگری وارد سایت شوید یا اینکه بانک عامل را تغییر دهید.پس از پرداخت موفق لینک دانلود به طور خودکار در اختیار شما قرار میگیرد و به ایمیل شما نیز ارسال میشود. سایت فوق با کامل ترین و بروزترین طرح های توجیهی پاسخگوی نیازهای شما عزیزان است، امیداست رضایت کامل شما تبلیغ ما باشد.

پرتودهي مواد غذايي (اشعه دادن) 18 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 20

 

پرتودهي مواد غذايي (اشعه دادن)

تحقيقات در زمينه استفاده از اشعه يونيزه بلافاصله بعد از جنگ جهاني دوم آغاز گرديد در آن زمان تصور مي شد كه اشعه مي تواند تكنيك بسيار مناسبي براي حفاظت از مواد غذايي باشد. متاسفانه اميدها به طور كامل برآورده نگرديد و امروه تعداد محدودي از فرآورده هاي غذايي وجود دارند كه براي افزايش عمر نگهداريشان، از اشعه استفاده مي شود. از جمله اشكالاتي كه اين روش دارد آن است كه بعضي از محصولات كه در معرض تابش اشعه قرار مي گيرند نوعي طعم نامطبوع پيدا مي كنند. اين طعم عموماً نامطلوب بوده و براي مصرف كنندگان غير قابل قبول است.

برخي از جنبه هاي فناوري اشعه دهي مواد غذايي

اشعه دهي مواد غذايي نوعي روش فيزيكي براي فرآوري محسوب مي شود كه شامل قراردادن ماده غذايي بسته بندي شده در برابر اشعه هاي گاما، اشعه X و الكترون مي باشد.

منابع اشعه

مواد غذايي معمولاً با اشعة گاما و از طريق يك منبع راديوايزوتوپ، الكترون ها و يا اشعه X توليد شده از طريق يك شتاب دهندة الكتروني اشعه دهي مي شوند. منابع مشابهي براي سترون كردن ادوات مصرفي پزشكي با اشعه استفاده مي شوند. بيش از 170 ابزار اشعه دهي تجاري در سراسر جهان براي اشعه دهي لوازم پزشكي به كار مي روند. حدود يك سوم از اين تجهيزات به صورت چند منظوره عمل مي كنند و بدين ترتيب مي توان محصولات غذايي را نيز فرآوري نمود. اگرچه، براي توليد اشعه هاي يونيزة مختلف بايد از ابزار متفاوتي استفاده كرد، اما تغييرات شيميايي كه در اثر تشعشعات يونيزة مختلف ايجاد مي شوند يكسان هستند. تنها اختلاف عملي مربوط به قدرت نفوذ آن ها، مقدار و تراكم ماده غذايي قابل فرآوري با اشعه مي باشد. راديوايزوتوپي كه در اغلب طريق اشعه دهي كبالت طبيعي (59) در كانادا توليد مي گردد. سزيم 137 حاصل از سوخت هاي هسته اي مصرف شده را مي توان جانشين منبع راديوايزوتوپ نمود. البته، در حال حاضر مصرف گسترده اي ندارد. جنبه هاي اقتصادي فرآوري با اشعة گاما قابل رقابت با ساير روش هاي فرآوري مواد غذايي مي باشند.

شتاب دهنده هاي تجاري الكترون، پرتوهاي الكتروني را با سطح انرژي مورد قبول قوانين اشعه دهي مواد غذايي توليد مي كنند. البته الكترون ها به طور عمقي در مواد اشعه داده شده نفوذ نمي كنند. پرتوهاي الكتروني در فلزات سنگين توقف كرده و اشعة X توليد مي نمايند. اين اشعه نفوذپذيري زيادي دارد، اما قسمت عمدة انرژي پرتو به صورت گرما در فلز از بين مي رود. براي تجهيزات تجاري با ظرفيت بالا كل سرمايه لازم و هزينه هر يك از قسمت ها تقريباً براي پرتودهي هاي الكتروني و كبالت 60 يكسان است.

شتاب دهنده هاي اكتروني معمولاً براي اشعه دهي لايه هاي نسبتاً نازك مواد استفاده مي شوند. جهت كنترل كيفيت ترجيحاً تابش الكترون را از يك طرف انجام مي دهند زيرا هنگامي كه به محصول تنها از يك طرف اشعه داده مي شود براي آشكار سازي كه در پشت محصول قرار دارد امكان كنترل مداوم و اطمينان از نفوذ پرتو به داخل محصول فراهم مي گردد. حداكثر ضخامت محصولي با چگالي واحد نظير آب بايد 3/3 سانتي متر باشد (20) . حداكثر انرژي الكترون ها و تشعشعات X در اشعه دهي مواد غذايي بايد به ترتيب 10 و 5 ميلي الكترون ولت باشد تا واكنش هاي هسته اي را در محصولات اشعه داده شده محدود كند، زيرا اين واكنش ها سبب راديواكتيوشدن ماده غذايي مي شوند. ميانگين انرژي اشعة گاماي كبالت60، 25/1 ميلي الكترون ولت مي باشد كه پايين تر از حد تعيين شده است. پژوهش ها نشان مي دهد كه راديواكتيويته ايجاد شده در اين سطوح انرژي از راديواكتيويته طبيعي مواد غذايي كه به سبب 40K و 14C ايجاد مي شوند كمتر است. علاوه بر آن، فعاليت ايجاد شده در طي 24 ساعت اوليه پس از اشعه دهي با فاكتور تجزيه بين 20-10 به سرعت از بين مي رود. راديواكتيويته طبيعي در طول زمان نگهداري مواد غذايي چندان كاهش نمي يابد (9). اگر ضخامت محصول كم و ظرفيت ورودي آن زياد باشد تجهيزات پرتوهاي الكتروني مزاياي اقتصادي بيشتري نسبت به اشعه دهي با كبالت 60 خواهند داشت. همچنين، منبع اشعه X را مي توان هنگامي كه مورد استفاده نيست خاموش نمود، اما منبع كبالت 60 را حتي هنگامي كه مورد استفاده قرار نمي گيرد بايد همچنان روشن نگاه داشت تا خود از بين برود. اندازه منبع با دوز اشعه دهي و سرعت ورودي افزايش پيدا مي كند و از رابطة ذيل به دست مي آيد (20) .

 

در اين رابطه S اندازه منبع (kw)، X سرعت ورودي (Kg/h)، D شدت دوز (KGy) و F جزئي از انرژي اشعه است كه معمولاً به طور مؤثري جذب مي شود. ميزان F به طرح هندسي دستگاه پرتويابي، شكل محصول و چگالي آن بستگي دارد. ارزش F در اغلب موارد براي شتاب دهندة الكتروني، كبالت 60 يا تجهيزات اشعة X به ترتيب 40/0 ، 25/0 و 05/0 مي باشد(20). اندازة منابع كبالت 60 معمولاً برحسب كوري يا بكورل (Bq) اندازه گيري مي شود:

 

مطالعات تطبيقي در مورد اثرات تشعشعات گاما و پرتوهاي الكتروني، براي طراحي واحدهاي اشعه دهي و ايجاد شرايط اشعه دهي مواد غذايي بسيار مهم هستند. بر پاية نتايج مطالعات بي شماري كه در


اشتراک بگذارید:


پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 12,500 تومان
عملیات پرداخت با همکاری بانک انجام می شود
کدتخفیف:

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
file488_1482281_1886.zip24.5k